10 efektivních tipů, jak se zbavit celulitidy

Celulitida představuje kosmetický problém, se kterým se potýká devět z deseti žen. Na úvod rovnou smeťme ze stolu často omílaný mýtus, že pomerančová kůže se tvoří pouze ženám s nadváhou. Obezita je totiž pouze jedním z faktorů, které její rozvoj ovlivňují. Co dalšího může být příčinou vzniku celulitidy a co můžete udělat pro to, abyste se jí konečně zbavili? 

 

Celulitida na stehnech a všude jinde. Jak vůbec vzniká?

Celulitida vzniká důsledkem vytlačování podkožních tukových buněk proti povrchu kůže. Více o tom, co je celulitida a jaké partie těla nejčastěji postihuje se dočtete v samostatném článku

 

Trápí celulitida i muže?

Vyskytuje se u nich pouze výjimečně. Je to dané rozdílnou hladinou ženského hormonu estrogenu a odlišným anatomickým uspořádáním tukových buněk v podkoží. 

Celulitida je tedy v zásadě problém, který postihuje především ženy a to ve všech věkových kategoriích a bez ohledu na hmotnost.

 

Faktory ovlivňující rozvoj celulitidy

- hormonální změny v dospívání, těhotenství a menopauze

- hormonální antikoncepce

obezita a časté kolísání váhy

ochabování podkožní vazivové tkáně

nevyvážený jídelníček

nedostatečný příjem tekutin

nikotin

alkohol

nedostatek pohybu

- sedavé zaměstnání

stres

nedostatečná činnost lymfatického systému

špatná funkce jater

dědičnost a předpoklady

Poslední ze zmíněných faktorů nepoužívejte jako výmluvu, protože i tak se můžete celulitidy zbavit, nebo alespoň zmírnit její aktuální stupeň. Níže jsme si pro vás připravili konkrétně tipy, které skutečně fungují. 

 

10 osvědčených tipů, jak se zbavit pomerančové kůže

Začněte tím, že odstraníte faktory, které ji způsobují. Kromě toho existují osvědčené rady, které vám pomohou vylepšit vzhled své pokožky.

 

1. Hýbejte se

Kombinujte kardio se silovým tréninkem, v rámci kterého se zaměřte na problémové partie. Do svého cvičícího plánu zařaďte např. dřepy, dřepy s výskokem, zakopávání, HIIT (=vysoce intenzivní intervalový trénink), přenášení váhy z jedné nohy na druhou, zvedání pánve a zkracovačky.

Tip: Zefektivněte své tréninky s odporovacími gumami.

 

2. Stravujte se vyváženě

Hubnutím můžete zmírnit aktuální stupeň své celulitidy. Nicméně celý proces by pro vás měl být udržitelný, aby nedocházelo ke kolísání váhy, které je naopak jedním z faktorů vzniku nevzhledných ďolíčků na kůži. Přijímejte ve velkém antioxidanty, které zbavují tělo toxinů a vyhledávejte potraviny bohaté na omega-3 nenasycené mastné kyseliny, vitamin C a bílkoviny. Naopak omezte příjem sacharidů a živočišných tuků.

Tip: Dopřejte svému tělu vysoce vstřebatelný vitamin C v lipozomální formě.

 

3. Pijte dostatek čisté vody

Správný pitný režim je nejen prevencí vzniku celulitidy, ale s jeho dodržováním bude vaše pokožka krásně hydratovaná, zajistíte vyplavování škodlivých látek ze svého organismu a povzbudíte krevní oběh a průtok lymfy. Obecně se jedná o množství 2–3 litrů denně. Nicméně doporučený objem se odvíjí od vaší váhy.

 

4. Při sprchování střídejte teplotu vody

Střídání teplého a studeného proudu při sprchování je proti pomerančové kůži velmi účinné. Podpoříte tím svůj krevní oběh, průtočnost cév a rychlost oběhu. To vše má přímý vliv na štěpení podkožního tuku. 

 

5. Jednou týdně si dopřejte zásaditou koupel

Tím své tělo krásně pročistíte a detoxikujete. Do napuštěné vany přidejte zhruba čtyři polévkové lžíce alkalické soli a dopřejte si ničím nerušenou koupel.

 

6. Pravidelně se saunujte

Vlivem teplého prostředí parní sauny dochází k prohřátí vašeho těla a zrychlení metabolismu podkoží a kůže. Lymfa tak lépe koluje po těle a kůže je krásně hydratovaná a vláčná. 

 

7. Vyzkoušejte estetickou proceduru

Existuje několik neinvazivních metod, které vám pomohou snížit výskyt celulitidy. Liší se postupem a samozřejmě i cenou. K populárním procedurám patří kryolipolýza, lymfodrenáž, proticelulární masáž nebo třeba akustická vlnová terapie.

 

8. Vsaďte na baňkování

Zbavte se všech dolíčků a hrbolků díky baňkování – efektivní metodě pocházející z čínské medicíny. Baňkování prohřívá pokožku, uvolňuje ztuhlé svalstvo, podporuje lymfatický systém a přispívá k mikrocirkulaci krve

Vakuová baňka na celulitidu představuje ideální způsob, jak spojit příjemné s užitečným. Nejenže eliminujete riziko vzniku dalších dolíčků, ale také přispějete ke zmírnění projevů celulitidy. To vše navíc z pohodlí domova. 

Alternativně můžete vyzkoušet suché kartáčování, které rovněž přispívá k podpoře lymfatického systému. 

 

9. Používejte kosmetiku se zpevňujícím účinkem

Do své péče o tělo zařaďte kosmetiku se zpevňujícím účinkem. VENIRA olej na celulitidu kombinující účinky přírodních látek, v popředí se skořicovou silicí, kávovým extraktem, mandlovým a melounovým olejem, nabízí dokonalou péči o problémové partie a zmírňuje projevy celulitidy.

Zároveň svou pokožku pravidelně pročisťujte tělovým peelingem, který ji zbaví odumřelých kožních buněk a zanechá ji dokonale prokrvenou, vyhlazenou, zvláčněnou a hebkou na dotek.

 

 

10. Doplňujte kolagen

Dopřejte si dostatečný přísun kolagenu, jehož produkce se začíná po 25 roku snižovat. Právě celulitida je, společně se zhoršeným stavem vlasů, nehtů a pleti, jedním z častých projevů nedostatku kolagenu v těle.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu