Opálení jako od moře po celou zimu? Víme, jak na něj!

Získejte během chvilky bronzovou pokožku kdykoli si zamanete! Nemusíte kvůli tomu na dovolenou ani do solária. Krásného a přirozeného opálení můžete díky samoopalovací kosmetice dosáhnout během chvilky z pohodlí svého domova. V dnešním článku vám poradíme, jak na to.

 

Výhody samoopalování

Samoopalovací kosmetika je bezpečnou alternativou tradičního opalování jako i umělého opalování v soláriu. Jaké jsou podle nás hlavní výhody samoopalování?

Opálení si můžete udržet po celý rok bez nutnosti vystavovat svou pokožku nebezpečnému UV záření.

Kosmetiku zvládnete aplikovat jednoduše a sami z pohodlí domova.

Výsledku dosáhnete během pár desítek minut.

Můžete regulovat intenzitu opálení.

 

DHA aneb složka, díky které samoopalovací kosmetika funguje

Ke zbarvení vaší pokožky po aplikaci samoopalovacího krému dochází díky látce DHA, neboli dihydroxyacetonu, pro kterou se používá také označení glyceron. 

DHA reaguje s aminokyselinami v kožních buňkách a v podstatě imituje Maillardovu reakci. Při té se na povrchu kůže tvoří melanoidiny, neboli tmavě zbarvené sloučeniny, vytvářející kosmetický efekt opálení

Látka DHA je bezbarvá, ale často se můžete setkat se samoopalovacími přípravky, které jsou zbarvené do hněda. Mohou za to barviva, která nemají samozřejmě na výsledný efekt žádný vliv, ale pomohou vám k rovnoměrnému opálení, protože díky nim vidíte, které části těla už jste natřeli. Z hlediska intenzity opálení je rozhodující pouze množství DHA v daném produktu – platí, že čím více DHA produkt obsahuje, tím intenzivnější bude výsledné opálení

 

Samoopalovací kosmetika

DHA sloužící k tónování pokožky a získání dočasného a zároveň velmi přirozeného opálení najdete v naší samoopalovací pěně na tělo a tvář s obsahem 14 aktivních složek včetně glycerinu, který na sebe dokáže vázat vlhkost, čímž pokožce dodává potřebnou hydrataci a dokonale ji zjemňuje. 

Naše samoopalovací pěna je vhodná jednoduše pro každého, kdo si chce udržet krásné opálení po celý rok a zároveň je skvělým řešením pro jednotlivce s alergií na sluníčko. Pěna se navíc velmi jednoduše roztírá, takže dosáhnout rovnoměrného opálení nebude těžké. Výsledky můžete pozorovat zhruba po třech až osmi hodinách od aplikace

Bronzující složka DHA je dále součástí našeho samoopalovacího mléka s neodolatelnou vůní meruňky. Specifického zápachu, který je typický pro mnohé samoopalovací krémy, se tedy obávat určitě nemusíte

V případě samoopalovacího mléka můžete rovněž sami regulovat intenzitu opálení a produkt bez problémů použít i na svůj obličej – pro zajištění rovnoměrného opálení doporučujeme smíchat samoopalovací mléko s nočním krémem, který běžně používáte. 

 

Příprava na samoopalování

Zhruba 24 hodin před tím, než se vůbec pustíte do samoopalovacího procesu, použijte tělový peeling, který vás zbaví odumřelých kožních buněk, suchých šupinek a nahromaděných nečistot, jejichž přítomnost by mohla být příčinou nerovnoměrného opálení. 

Pokud máte po holení citlivou pokožku, epilaci či depilaci doporučujeme provést také nejpozději 24 hodin před samoopalováním. Předejdete tak zbytečnému podráždění a zároveň docílíte přímé aplikace na pokožku, nikoliv na chloupky.

Těsně před samoopalováním si dejte sprchu a naneste tělové mléko nebo krém.

Díky této přípravě bude vaše pokožka krásně jemná a hydratovaná. Samotná samoopalovací kosmetika se vám bude snáz nanášet a obsažené aktivní látky se lehce vstřebají do pokožky

 

Zásady samoopalování

Samoopalovací kosmetiku nanášejte ve večerních hodinách, aby obsažené aktivní látky mohly účinkovat přes noc. 

Produkt aplikujte v tenké vrstvě a krouživými pohyby rovnoměrně po celém těle.

Začněte s většími plochami jako jsou ruce a nohy. 

Produkt následně rozetřete do ztracena na menší plochy jako nárty, prsty, hřbety dlaní, lokty a kolena. Pomůže, když lokty, kolena a prsty lehce ohnete, aby se produkt dostal skutečně všude a vám tak nevznikala tmavá místa.

Pokud produkt roztíráte rukama, nezapomeňte si je okamžitě po aplikaci důkladně umýt.

Po dokončení aplikace vyčkejte alespoň 15 minut, než se obléknete.

Následující den ráno se důkladně osprchujte. 

 

Jak na rovnoměrné opálení bez nežádoucích skvrn a zabarvených dlaní?

Vsaďte na naši aplikační rukavici vyrobenou ze super měkkého sametu. Navrhli jsme ji speciálně tak, aby vám usnadnila aplikaci samoopalovacích produktů a zajistila jejich rovnoměrné a bezchybné rozložení na pokožce. 

S pomocí aplikační rukavice:

- urychlíte celý samoopalovací proces

- získáte kontrolu nad aplikací

- zamezíte vzniku nevzhledným skvrn

- dosáhnete rovnoměrného opálení

- minimalizujete riziko zabarvení dlaní

 

5 nejčastějších otázek týkajících se samoopalování

Jak často používat samoopalovací kosmetiku? Každých pět až sedm dní, nebo dle potřeby. Pokud preferujete koupel před sprchou, pravidelně navštěvujete koupaliště a hydratační krém používáte jen sporadicky, efekt opálení vám vydrží obecně kratší dobu.

Jak dlouho nechat působit samoopalovací kosmetiku? Produkt by měl působit na pokožce tři až osm hodin v závislosti na tom, jak intenzivního opálení chcete dosáhnout. Nejlepší a nejjednodušší je nechat působit samoopalovací kosmetiku přes noc. 

Jak dlouho vydrží umělé opálení? Pokožka se neustále obnovuje a společně s odumřelými kožními buňkami se odlupují také melanoidiny, které vznikají díky DHA, a tedy dochází k postupnému blednutí bronzového tónu. Efekt opálení tak vydrží zpravidla pět až sedm dní. 

Jak odstranit samoopalovací krém? Pokud je efekt opálení intenzivnější, než jste požadovali, postupujte podobně jako při přípravě. Udělejte si teplou koupel, do které se alespoň na 20 minut naložte. Poté proveďte tělový peeling, kterým zjemníte své opálení.

Jak odstranit skvrny od samoopalovacího krému z oblečení? Skvrnám na oblečení zamezíte jednoduše tím, že po aplikaci počkáte doporučených 15 minut, než se obléknete. Pokud se vám přece jen podaří umazat své oblíbené pyžamo nebo ručník, nechte skvrnu odmočit v perlivé vodě. Poté flek potřete směsí pracího prášku s trochou vody. Postup alespoň dvakrát zopakujte a poté danou věc vyperte v pračce dle instrukcí na štítku.

 

Teď když už máte odpovědi na všechny otázky a víte, jak při samoopalování správně postupovat, věříme, že se rozplynou všechny vaše obavy, a vy se co nejdříve vydáte na cestu za krásným a bezpečným opálením. Nezapomeňte, že samoopalovací krém a vše další, co budete potřebovat, najdete u nás

Závěrem bychom rádi připomněli, že samoopalovací kosmetika vás nechrání před UV zářením, a proto ji nepoužívejte při pobytu na sluníčku. Místo toho sáhněte po opalovacím krému s SPF 50, nebo si vyberte jiný produkt ze sekce opalovací kosmetiky.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu