Jak správně používat peeling na pleť i na tělo?

Kdo by nestál o krásně jemnou, pružnou a zářivou pokožku? Abychom jí dosáhli, musíme jí samozřejmě věnovat náležitou péči. K té by měl patřit i pravidelný peeling. Při správné aplikaci vhodných produktů dokáže tato procedura divy. Stačí dodržet pár jednoduchých zásad.

 

Zbavte se nečistot a nechte pokožku zazářit

Peeling je vlastně taková jemná masáž, při níž dochází k obrušování pokožky za pomoci drobných částeček (takzvaný mechanický peeling). V současné době se upřednostňují částečky z přírodních materiálů, jejichž použití neškodí životnímu prostředí. Vyrábějí se nejčastěji z třtinového cukru, mořské soli, přírodních jílů, nejrůznějších jadérek a podobně. 

Cílem peelingu je odstranit odumřelé kožní buňky a další nečistoty. Pokožka se zároveň prokrvuje, projasňuje a zjemňuje. Díky peelingu mohou ustoupit do pozadí některé potíže, ke kterým patří celulitida, strie nebo akné. 

Pokožka ošetřená peelingem je navíc připravená k aplikaci dalších kosmetických přípravků. Jejich účinné látky budou na vyčištěné pleti působit mnohem lépe.

 

Pro koho je peeling vhodný

Odpověď je jednoduchá - prakticky pro všechny. Nezáleží na pohlaví ani typu pleti. Můžete jej využít na pleť mastnou, suchou, citlivou i tu normální. Pro citlivou pleť ale volte peeling s jemnějšími částečkami, abyste ji zbytečně nedráždili. 

 

Jak často peeling používat?

Peeling se obvykle nepoužívá každý den, protože pleť potřebuje po ošetření nějaký čas na regeneraci. Ideální je řídit se podle jejího typu. Na tu mastnější můžete peeling aplikovat o něco častěji, zatímco pleť citlivá si vyžaduje spíše delší intervaly.

V tomto ohledu vám poradí také doporučení uvedené na konkrétním produktu. Peelingy VENIRA můžete používat bez obav několikrát do týdne.

 

Postupujte osvědčeným způsobem

Čištění pleti má samozřejmě svá pravidla, která je potřeba dodržet, abyste dosáhli těch nejlepších výsledků. Jak peeling používat? Stačí se řídit následujícími jednoduchými kroky:

1. Peeling aplikujte vždy na vyčištěnou pokožku. Pokud se chystáte použít tělový peeling, nejprve se osprchujte. U peelingu na obličej si jej nejdřív vyčistěte tak, jak jste zvyklí.

2. Pleť lehce navlhčete. Peeling nikdy nepoužívejte nasucho!

 

 

3. Peeling naneste na vybrané místo a pokožku jemně masírujte. V žádném případě netlačte - nadělali byste víc škody než užitku. Silné tření by totiž způsobilo poškození svrchní vrstvy kůže. Raději vsaďte na jemné krouživé pohyby.

4. U peelingu obličeje postupujte od středu směrem ven. Vynechejte oční okolí, kde je pleť opravdu velmi citlivá.

5. Peeling posléze důkladně smyjte. Na pokožku můžete následně nanést ostatní přípravky, které běžně používáte.

 

Věnujte péči obličeji i celému tělu

Peeling můžete používat prakticky na celé tělo - jen musíte vybrat ten správný. Tělový peeling nelze volně zaměňovat s peelingem na obličej. Peeling na tělo má totiž hrubší částečky, které by jemné pokožce na tvářích nesvědčily. Při volbě vhodných produktů věnujte pozornost také složení. Dejte přednost tomu přírodnímu před zbytečnou chemií.

Hledáte-li peeling na celé tělo, můžete vyzkoušet třeba VENIRA tělový peeling. Tvoří jej malé cukrové částečky, které se postarají o dokonalé odstranění odumřelých buněk a vyčištění pokožky. Jejich hrany jsou speciálně zaoblené, takže se nemusíte obávat nechtěného podráždění. Součástí peelingu jsou ale také čtyři blahodárné oleje, díky nimž se pokožce dostane náležité péče a regenerace. Poskytují totiž důležitou výživu a zajistí hydrataci, takže nedojde ke zbytečnému vysušování.

 

Peeling na rty pro krásná ústa

Nejen tělo a obličej si zaslouží vaši péči. Věnujte pozornost také svým rtům. I na nich se totiž mohou hromadit odumřelé buňky, které je potřeba dostat pryč. Skvělou volbou, jak s nimi zatočit je VENIRA peeling na rty

Stoprocentně přírodní a velmi jemné cukrové částečky zaručeně odstraní všechny nečistoty. Výživné oleje zanechají vaše rty dostatečně hydratované, krásně jemné a hebké. Peeling je vhodný zejména pro hodně suché rty. Zbaví vás nepříjemného popraskání i nevzhledného odlupování suché kůže. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu