Co byste měli vědět, než se pustíte do hubnutí

O hubnutí už bylo napsáno a řečeno leccos, ale přesto je pro mnohé vysněná figura nedosažitelnou metou. To se ovšem dnešním článkem mění. Sice pro vás nemáme žádnou zázračnou metodu, ale zato jsme pro vás na následujících řádcích shrnuli ty nejdůležitější informace, kterými se musíte vyzbrojit, než se pustíte do boje s nadbytečnými kily. 

 

Jak často cvičit při hubnutí

Cvičení je nedílnou součástí hubnutí, ale dejte si pozor na to, aby se z celého procesu nevytratila radost. Cvičit byste totiž měli především pro svou fyzickou a psychickou pohodu.

Jako nováčci si dejte bacha zejména na to, abyste nepřepálili začátek a cvičení si hned z kraje nezprotivili. Myslete na to, že pravidelný pohyb je stejně důležitý jako dostatečně dlouhá regenerace po tréninku. 

A jaké je tedy optimální množství tréninků v rámci týdne? Konkrétní číslo vám dát bohužel nemůžeme, protože u každého bude jiné s ohledem na aktuální kondici, zdravotní stav a vytyčené cíle. Pro všechny bez rozdílu ovšem platí, že dané množství by mělo být z dlouhodobého hlediska udržitelné. 

Spíše než na to, jak často cvičit, se na začátku své cesty zaměřte na to, jak vlastně cvičit. Odpověď je v tomto směru jednoduchá – chytře. Klíčový pro vás bude zejména optimální výběr cviků a jejich správné technické provedení. 

Své snažení můžete navíc podpořit VENIRA spalovačem tuků, který zefektivní vaše tréninky. Každá kapsle obsahuje 7 navzájem se doplňujících účinných látek pro podporu spalování tuků.

 

 

Tip: Nejste si jistí, jak na cviky po technické stránce? Popřemýšlejte nad pomocí od trenéra. Ten vás naučí, jak jednotlivé cviky správně provést a pomůže vám se sestavením tréninkového plánu. 

Cvičíte raději doma než ve fitku?

Zefektivněte své tréninky s naším VENIRA setem odporovacím gum, které jsou:

-skvělé k protažení celého těla

-vhodné pro začátečníky i pokročilé

-ve třech různých zátěžích

-lehké, skladné a pratelné

-zabalené v praktickém pouzdře se stahovací šňůrkou

 

 

Tip: Pro začátek doporučujeme sáhnout po bílé gumě s nejmenším odporem. Po pár týdnech pravidelného cvičení už můžete zapojit do tréninku zbylé dvě gumy a dát si pořádně do těla!

Jak správně jíst při hubnutí

Začneme tím, co rozhodně nedělat. Nedržte drastické diety, po kterých možná rychle zhubnete, ale kvůli jojo efektu se ještě rychleji dostanete zpět na svou původní váhu. Od začátku vám musí jít jednoznačně o zdravé hubnutí, protože špatnou (nebo žádnou) stravu prostě nepřetrénujete.

Jestli je ideální doba na to změnit / odlehčit svůj jídelníček, tak právě teď! Léto vám doslova hraje do karet, tak toho využijte. Horko potlačuje chuť k jídlu, takže pravděpodobnost, že budete dnem a nocí myslet na svíčkovou nebo guláš, je téměř nulová. 

Pestrá. Energeticky vyvážená. Bohatá na mikroživiny a makroživiny. Přesně taková by měla být vaše strava. Neumíte si pod těmito pojmy představit nic určitého? Koukněte na přehled konkrétních potravin níže.

Vláknina: Využijte toho, že jsou během léta regály v prodejnách plné sezonního ovoce a zeleniny všech možných barev i tvarů. Nejenže vás vláknina zasytí, ale konkrétně příjem ovoce a zeleniny pozitivně ovlivňuje složení mikrobiomu lidského organismu. K dalším významným zdrojům vlákniny patří luštěniny a celozrnné obiloviny. 

Bílkoviny: V každém jídle, které si připravíte byste měli mít 20–40 gramů bílkovin. Ovšem pozor! Bílkoviny můžete přijímat i z jiného zdroje než jen z kuřecího masa připravovaného na tisíc různých způsobů. Sáhnout můžete také po mořských plodech, rybách, vejcích, některých mléčných výrobcích (cottage sýr, řecký jogurt, tvaroh), luštěninách a proteinových koktejlech, které si můžete připravit například v našem VENIRA shakeru se zásobníkem.

Sacharidy: Abyste podali kvalitní sportovní výkon, potřebujete palivo, a právě tím jsou pro vás sacharidy. Přijímat je můžete například z pečiva, rýže, brambor, těstovin, obilných vloček, kukuřice, quinoy, hrachu, čočky a cizrny. 

Tuky: Nebojte se tuků v potravinách. Věřte, že bez nich byste nepoznali dokonalé chutě z různých koutů světa. Svůj jídelníček byste neměli ochudit zejména o extra panenský olivový olej (pouze na přípravu studené kuchyně), avokádový olej a máslo ghí (pro přípravu teplé kuchyně), vejce, maso, avokádo, ořechy a olivy. 

 

Ne nadarmo se říká, že příprava je polovinou úspěchu, a proto si při sestavování svého jídelníčku dejte záležet. Neustále myslete na to, že aby šla kila dolů, váš energetický výdej musí být vyšší než energetický příjem.

 

Co jíst večer při hubnutí

Nikdy nechoďte spát s plným žaludkem. Připravte si takovou večeři, po které vám nebude těžko a lehce ji strávíte. 

Přichystejte si zeleninový salát bohatý na vlákninu, a doplňte ho komplexními sacharidy, zdravými tuky a bílkovinami. Aby to nebyla nuda, nezůstávejte pouze u jedné variace salátu, a z vymýšlení kombinací surovin a chutí si udělejte takový svůj malý večerní rituál. Pro začátek můžete vyzkoušet populární Jennifer Aniston salad, který si herečka chystala po celých deset let natáčení seriálu Přátelé

 

Jak na hubnutí efektivně aneb co dělat, když jsou vaše chutě silnější než pevná vůle

Věřte, že i bez náročného boje můžete být vy tou osobou, která bude mít kontrolu nad celou situací – nikoliv jídlo nad vámi. S VENIRA hunger blocker bude záchvatové přejídání minulostí. Garcinie kambodžská vám v kombinaci s chromem pomůže zahnat pocit hladu a navodit příjemný pocit sytosti.

 

Jak nastartovat hubnutí v 7 bodech

1. Určete si cíl, kterého chcete dosáhnout.

2. Sestavte si dlouhodobě udržitelný plán cvičení, do kterého zahrňte i regeneraci.

3. Následujte pravidla zdravého talíře a dodržujte pitný režim.

4. Zaznamenávejte svůj progres, díky kterému si udržíte motivaci

5. Netlačte na sebe a na celý proces si dopřejte dostatek času.

6. Psychicky se připravte na to, že vše nemusí jít vždy podle plánu.

7. Nevzdávejte to a vytrvejte.

 

Asi je vám po přečtení dnešního článku jasné, že si při hubnutí otestujete svou schopnost vytrvat a budete potřebovat všechno odhodlání světa. Nakonec ale uznáte, že to stálo za to. Odměnou vám totiž bude vaše zdravější, fyzicky zdatnější a spokojenější já. Tak hurá do toho!

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu