Zabraňte padajícím vlasům – doplňte hořčík

Průměrný lidský tvor má hlavu pokrytou přibližně sty tisíci vlasy. Z toho jich cca 80 % roste, 14 - 20 % se nachází v tzv. klidové fázi a ten zbytek vypadává (denně se jedná zhruba o 80 - 100 vlasů). Pokud máte pocit, že je to u vás mnohem více a v umyvadle či na kartáči jich nacházíte daleko větší množství, pak byste měli zpozornit. Ve většině případů se jedná o příznak toho, že nejsme zcela zdraví a máme něčeho nedostatek. V článku se dozvíte o tom, jak může hořčík pomoci při padání vlasů ale i mnohem více.

 

Proč vlasy vypadávají?

Vlasy ztrácíme běžně, po 25. roce života začínají všem lidem řídnout, což je běžný stav a přirozený projev stárnutí. Naše tělo je velmi chytrý stroj, který dokáže velice citlivě reagovat na všemožné neduhy, s nimiž se dlouhodobě potýkáme. 

Ať už se jedná o nedostatečnou péči o pokožku hlavy, přemíru chemických přípravků, častý stres, nadměrné užívání léků, hormonální změny, přísné, tělu neprospívající diety či nevyváženou stravu s absencí potřebných vitamínů a minerálů, které jsou pro fungování těla a udržení krásných vlasů nezbytné.

Získat vysněný vzhled není až tak těžkým úkolem, jak by se mohlo zdát. Chce to jen dostatek času, trpělivosti a odhodlání udělat pro zdravou hřívu jen to nejlepší. Nejideálnější a zároveň možná i nejsnadnější cestou je dopřát svému tělu dostatek správné a prospěšné výživy.

 

 

Na co je hořčík dobrý?

Hořčík neboli magnesium je představován minerálem s klíčovou rolí v nejrůznějších funkcích v našem těle. Obecně je o něm známo, že podporuje zdravý růst vlasů a udržuje je silné a odolné. Hořčík je také důležitou součástí při tvorbě keratinu, která představuje hlavní složku vlasů, a také pomáhá při tvorbě proteinů, které jsou na druhé straně zase nezbytné pro růst vašich kadeří.

Nedostatek magnesia může mít negativní vliv nejen na vypadávání vlasů, ale také na únavu, celkové oslabení, vyšší krevní tlak či potíže se srdcem. Kromě toho výrazně ovlivňuje i kvalitu samotných vlasů, což způsobuje, že jsou nevzhledně suché, křehké a velmi náchylné k lámání. 

 

Kromě podpory růstu vlasů se hořčík podílí i na:

Posílení vlasových kořínků - hořčík poskytuje vlasovým kořínkům požadovanou sílu a zdraví, zatímco je zanechává pevné a stabilní. 

Regulaci hormonálních hladin - právě nerovnovážná hladina hormonů je jedním z nejčastějších důvodů, proč vám vlasy mohou vypadávat. Hořčík udržuje správnou funkci hormonálního systému a přispívá k udržení ideálních hormonálních hladin, které ovlivňují i vypadávání a růst vlasů.

Zlepšení prokrvení vlasových folikulů - dostatečný příjem hořčíku podporuje i zdravou cirkulaci krve, což je důležité pro přívod živin a kyslíku do vlasových folikulů.

 

Tip: Potřebujete do svého těla doplnit hořčík? Jeho vysoce vstřebatelnou formu obohacenou o vitamin D a vitamin B6 najdete v doplňku stravy VENIRA magnesium!

 

Příčiny vypadávání vlasů

Netušíte, proč mohou vaše kadeře vůbec vypadávat? Padání vlasů může mít různé důvody a často se také jedná o kombinaci více faktorů. Některé z hlavních příčin zahrnují:

 

1. Genetiku

Problém s vypadáváním vlasů čím dál tím častěji trápí nejen muže ale i ženy. Nejčastějším problémem u mužů je tzv. alopecie neboli mužská plešatost, která se dědí od obou rodičů a může se projevovat hned několika různými způsoby. U některých mužů se plešatost projevuje již v mladším věku a postupuje rychle, zatímco u jiných se může rozvíjet pomaleji a později.

I u žen může být genetika faktorem při vypadávání vlasů, ačkoliv zde není plešatost tolik výrazná, jako u mužského pohlaví. Genetická predispozice se u žen projevuje řídnutím vlasů, ztrátou objemu a jeho zeslabením.

 

2. Hormonální nerovnováhu

U žen může být vypadávání vlasů spojeno především s hormonálními změnami během těhotenství, kdy se hormonální hladiny v těle ženy dramaticky mění. V průběhu těhotenství vysoká hladina estrogenu přispívá k silným a lesklým vlasům, protože prodlužuje fázi růstu vlasů. Po porodu však hladiny hormonů klesají a vlasy padají. 

I menopauza je možná důvodem, proč vám vlasy padají. Během ní dochází k poklesu hladin estrogenu a progesteronu. Stejně tak používání hormonální antikoncepce ovlivňuje růst a kvalitu kadeří. U některých žen kvalitu zlepšuje, zatímco u jiných způsobuje jejich vypadávání.

 

Tip: Jestliže si chcete udržet svou hladinu hormonů vyrovnanou, přinášíme vám doplněk stravy v podobě kapslí, kterým je VENIRA PREMIUM hormonální rovnováha!

 

 

3. Stres

Často nevíte, kam dřív skočit a nemáte ani čas si udělat volnou chvíli pro sebe? V takových případech každopádně pamatujte také na to, že i dlouhodobý a intenzivní stres má své následky. A i na vaše vlasy!

Emocionální faktory během prodělávání stresu, jako je úzkost, deprese a psychické napětí zvyšují hladiny stresových hormonů, jako je kortizol. Tento hormonální stav poté narušuje normální růst vlasů a vede k nadměrnému vypadávání. 

Pokud zvládnete stres zastavit včas, tak se nemusíte bát. Většinou se jedná pouze o dočasné padání vlasů, kterému ještě můžete zabránit. Ke snížení četností stresových situací můžete vyzkoušet i VENIRA stop stress napomáhající k relaxaci, zklidnění a udržení dobré nálady.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu